fbpx

Източник: Оригиналната статив в Gong.bg може да видите тук.

По стъпките на Алеко с приятел

На 06.10.2018 г. в събота над 180 записали се участници дочакаха своя момент за старта на първото по рода си отборно планинско състезание прекосяващо Витоша планина, от село Железница през Черни връх до село Владая.

С преминаването на  приблизително 30 километровото трасе се справиха почти всички участници стартирали на дългата дистанция (Железница – Чрни връх – Владая), като го направиха с усмивка и удовлетворение. 

Най големи аплаузи получи най–малкият състезател Тео, който едва на 4 години успя да премине 14 километровата дистанция с. Железница – Черни връх (късо трасе) с неговия баща от отбор Семови, без да се поколебае нито за секунда.

Но какво е уникалнното в това събитие? – В състезанието се набляга на отборния дух и семейните ценности. Не случайно има две категории; „Семейство“ и „Приятели“. В единия случай целта на организаторите от ТД „ Боерица“ и спортния клуб към дръжеството „SOS планински спортен клуб“ целят да покажат на малки и големи, че планината Витоша и особено по-малко популярният маршрут Железница – Черни връх – Владая  е страхотно място за семеен отдих.

От друга страна с категория  „Приятели“ , организаторите се базират на първото историческо преминаване на маршрута от Алеко Константинов и неговият приятел Никола Тантилов, откъдето идва и името на състезанието.

Състезанието беше без регистрационна такса за всички участници и  имаше две основни каузи, а именно:
– Над 800 лв бяха събрани за лъчезараната Анастасия, майка и съпруга, която е болна от рядка форма на левкемия и има нужда от скъпо лечение в чужбина. Повече за Анастасия  може да научите тук.

– Запознаването на максимално много хора с красивата хижа Боерица, като не случайно един от подкрепителните пунктове беше на хижата, за чието запазване и възстановяване се борят вече повече от 7 години от туристическото дружество.  За щастие след положените усилия през годините от ТД „ Боерица“, Столична община собственик на сградата съвместно с Европейската архитектурна студентска асамблея в България предприе ремонтни дейности, които са на финален етап.

Състезанието „По стъпките на Алеко с приятел“  бе съфинансирано от столична община, част е от календара на „София Европейска столица на спорта 2018“ и се осъществи с подкрепата на Pro Credit Bank. Наградите за призьорите осигуриха: Магазини за туристическа и алпийска екипировка “Red Rock”, Kempinski Hotel Grand Arena Bansko, Doppelherz, Flavon и ТД „Боерица“.

Очаквайте през следващата година много изненади и нови положителни емоции.

Крайното класиране може да откриете на: 
www.postupkitenaaleko.com

Много отзиви от участниците и снимки от състезанието може да видите на:
Фейсбук страницата: По стъпките на Алеко с приятел

Източник: Оригиналната статив в Gong.bg може да видите тук.

Очакваме Ви!

село Железница кв. Царева махала, обръщалото на атобус 69

© Copyright 2020 ТД „Боерица“. Всички права запазени.