fbpx

"Сговорна дружина, планина повдига!", казват организаторите на "По стъпките на Алеко с приятел"

„Сговорна дружина, планина повдига!”, казват организаторите на състезание „По стъпките на Алеко с приятел” Димо Христов, Христина Христова и Петя Николова от туристическо дружество „Боерица”, които и тази година канят приятели, семейства или отбори колеги да се включат в планинското бягане с кауза.

БГНЕС разговаря с организаторите 3 седмици преди старта на най-голямото отборно планинско състезание. Регистрацията е отворена до 16 септември.

Част от таксата от регистрацията тази година ще отиде за Комплекс за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) в град Роман, където се отглеждат 30 деца на възраст между 7 и 17 години, лишени от родителска грижа. Комплексът подкрепя и дневен център, където има още 22 деца с увреждания.

Нашата цел е тази година с таксата да закупим футболни врати и фитнес уреди за външна употреба, тъй като това ще подкрепи физическите активности и би мотивирало децата за повече участие в различни състезание, както и да изгради отборен екип в тях, заяви пред БГНЕС Христина Христова.

 

Надяваме се на много нови участници, каза от своя страна Димо Христов, който анонсира и една от новостите тази година – безплатна прожекция на специална селекция от актуални заглавия на “Международния фестивал на планинарското – Банско филм фест”.

Петото издание на отборното планинско състезание с кауза “По стъпките на Алеко с приятел” ще се проведе на 1 октомври на Витоша.

Ще се направи и опит за преминаване на 27-километровото трасе от Железница до Владая през Черни връх от отбора на фондация “Ела и Ти” със специално пригодена за целта инвалидна количка и 16 доброволци, които да помагат по пресечения терен.

Миналата година дългото трасе бе изминато от незрящия състезател Павлин Митев с подкрепата на Кирил Николов – Дизела за малко над 7 часа.

Състезанието “По стъпките на Алеко с приятел” ще се проведе традиционно в четири категории – “Семейство”, “Приятели”, “Колеги” и “Съседи” по две трасета – късо (~11 км по маршрут с. Владая – х. Панчо Томов – с. Владая) и дълго (~27 км по маршрут с. Железница – Черни връх – с. Владая).

По регламент за състезанието могат да се запишат отбори от двама до десет състезатели. Те трябва да изберат една от четирите категории и едно от двете трасета. Стартът е масов, а крайното състезателно време на отбора се определя от последния финиширал участник. В случай че един или повече от участниците не успеят да финишират, целият тим отпада от надпреварата. Според правилата право да се включат имат всички лица навършили 18 години, а деца над 7 години се допускат в отбори с родител или настойник и след подписване на необходимата декларация.Източник: За да видите оригиналната статия в bgnes.bg, натиснете тук.


leave a comment

Очакваме Ви!

село Железница кв. Царева махала, обръщалото на атобус 69

© Copyright 2020 ТД „Боерица“. Всички права запазени.