fbpx

В „По стъпките на Алеко с приятел“ 2024 и в първото издание на „По велопътеките с приятел“ 2024 и тази година ще подкрепим социално значима кауза. Ще се опитаме да съберем средства за изграждането на учлищен STEM център, високотехнологични и свързани класни стаи /ВОСКС/ и зона за почивка в 86 ОУ „Св. Клиемент Охридски“, с. Владая.

За училището

През месец април 2024 г. 86 ОУ „ Свети Климент Охридски” е одобрено от комисията по процедура: BG-RRP-1.015 – „Училищна STEM среда” по Оперативна програма „Национален план за възстановяване и устойчивост“.

Екипът на училището определя третия етаж на сградата за изграждане на STEM среда и зона за почивка на учениците. От 2006 г. насам етажът е необитаем, след напускането на частното училище, което го използва до преди това. В момента етажът е в окаяно състояние и има нужда от ремонт и възстановяване.

Средствата, които ще бъдат отпуснати от Оперативната програма ще се използват предимно за обзавеждането и оборудването на STEM кабинетите. Училището е с малък брой деца, поради което разполага с много ограничен финансов ресурс за строителноремонтните дейности, които ще позволят интериора в самите стаи, както и в съпътстващите коридори и фоайе да бъде на необходимото равнище.

За целта управата на училището търси подкрепата на родители и организации, за да може да направи и третия етаж на сградата приветлив и уютен, така както са успели да направят втория етаж с много безвъзмезден личен труд положен от целия персонал на 86 ОУ и родители – доброволци.

МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ НАШАТА КАУЗА С ИЗБРАНО ОТ ВАС ДАРЕНИЕ:

Дарение на стойност 20 лв.Дарение на стойност 40 лв.Дарение на стойност 100 лв.

Проект за изграждане на STEM среда

Разгледайте проекта на 86 ОУ за изграждане на STEM среда за техните ученици тук.

Какво е STEM център?

STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) е начин на обучение, фокусирано върху наука, технологии, инженерство и математика. Чрез методиката на STEM учениците вземат участие в експерименти, биват насърчавани да споделят идеите си и да допринася за развитие на групови проекти насочени към опознаване на света около тях.

Едно от основните предимства на STEM обучението е обединяването на отделните предмети в интегрирана учебна програма. Всеки урок освен до знания води и до придобиването на различни умения и компетентности.

Чрез изграждането на такъв център, учениците в 86 ОУ ще придобият ценни знания и умения и да изградят цялостна картина за света около тях. рез изследване и игра те се учат сами да правят изводи, да си обясняват дадени явления и да съставят собствена гледна точка за природата, хората, социалната и културна среда, която ги заобикаля на локално и глобално ниво.

Как може да помогнете?


1. Чрез регистрирането си като участник в състезанието – 10% от всяка регистрационна такса, ще отидат за събиране на средствата за тазгодишната кауза.

2. В деня на състезанията (5-6 октомври 2024 г.) на старт / финала и на нашите подкрепителни пунктове, ще видите кутии за дарения. Всеки участник или присъстващ, може да подкрепи каузата ни с произволно избрана сума. 100% от събраната сума от дарителските кутии, ще отиде за осъществяването на каузата.

Включете се като отбор в категория „Семейство“, „Приятели“, „Колеги“ или „Съседи“ и нека заедно тръгнем по стъпките на Алеко или се запишете със своя отбор в първото издание на „По велопътеките с приятел“ и се забавлявайте заедно с тях:
https://postupkitenaaleko.com/registration

МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ НАШАТА КАУЗА С ИЗБРАНО ОТ ВАС ДАРЕНИЕ:

Дарение на стойност 20 лв.Дарение на стойност 40 лв.Дарение на стойност 100 лв.

Ако желаете може да направите дарение в нашия
Paypal акаунт.
Turistichesko druzhestvo Boeritsa
td.boeritsa@gmail.com

leave a comment

Очакваме Ви!

село Железница кв. Царева махала, обръщалото на атобус 69

© Copyright 2020 ТД „Боерица“. Всички права запазени.